Közlemény
05.14

A 80 éves múlttal rendelkező Magyar Solymász Egyesület vezetősége a média csatornáin keresztül értesült arról, hogy pár nappal ezelőtt négy elkövetőt a rendőrség tetten ért, miközben védett ragadozó madár fészkéből, illegálisan fiókákat szedett ki.
A Solymász Egyesület eddig is, és ezután is elhatárolódik minden olyan tevékenységtől, mely a hatályos jogszabályokkal összeegyeztethetetlenek. Egyesületünk vezetése és tagsága a rá vonatkozó szabályokat, törvényeket magára kötelező érvényűnek tekinti, és tevékenységét ezen elvárások keretein belül végzi. Ez az életforma hazánkban komoly vizsgákhoz kötött, madarainkhoz, akár a lőfegyverekhez, tartási engedély szükséges, .
Eddig hivatalos tájékoztatást az elkövetők kilétéről nem kaptunk, így egyenlőre még nem tudhatjuk, hogy vizsgázott solymászok, illetve tagjai-e bármelyik bejegyzett, solymászattal foglalkozó szervezetnek.
Amennyiben ez a későbbiek során beigazolódik, egyesületünk vezetősége és az esetleg érintett tag, azonnal le kell vonja a megfelelő következtetést. Egyesületünk - mint eddig - a továbbiakban is szorosan együttműködik a hatóságokkal, hiszen közös érdekünk ezeknek a cselekményeknek a felderítése, megakadályozása.

Prágay István
            Elnök