Sólyom Mustra
2018
08.01

Kedves Solymásztársak!

A Magyar Solymász Egyesület 2018. szeptember 1.-én 9 órai kezdettel rendezi meg szokásos évi Sólyom Mustráját. A helyszín már ismert: Tarján, Német Nemzetiségi Tábor.
Az ebédet és az italokat (sör, üdítő, ásványvíz, kávé) az egyesület biztosítja, az esetleges szállás költségét mindenki maga rendezze. Szállásigénnyel keressétek Zátonyi Lacit (+36 30 430 1799).
Program: 
9-11 óráig Közgyűlés
Napirendi pontok:
- Az egyesület átvilágításának eredménye
- Vadászati ütemterv ismertetése
- Tag, tagjelölt felvétel

11 órától gróf Károlyi József miniszteri biztos és munkatársainak rövid tájékoztatója a 2021-es Vadászati Világkiállításról.
A rendezvényre minden tagtársunkat (madarával), tagjelöltünket, támogatónkat és hozzátartozóikat szeretettel meghívjuk és elvárjuk.
 
 
 
2018. augusztus. 01.                                                   Magyar Solymász Egyesület
                                                                                                  vezetőség

Örökös tagság
2018
07.31

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME)   Berkesi József
tagtársunkat Örökös tagjának választotta. Az  oklevél ünnepélyes keretek között az MME küldött közgyűlésén 2018.05.26-án került átadásra.
Berkesi József az MME alapító tagja (1974) az elmúlt évtizedekben
példamutató  madárvédelemi, valamint az egykori MME Solymász Szakosztály
sikeres működése során végzett áldozatos munkája elismerése alapján
választották örökös tagnak.
A MSE elnöksége és tagsága  Berkesi Józsefnek gratulál az MME örökös tagság
elnyeréséhez.


        

Állásfoglalás
2018
06.07

A https://index.hu/belfold/2018/06/06/kifosztották az_év_madarának_a fészkét _a_pilisben/ cím alatt megjelent hír kapcsán a Magyar Solymász Egyesület a következőket kívánja közölni az ország vadásztársadalmával, a természetvédő közösségekkel, és minden olyan civil szervezettel, valamint állampolgárral, akiknek fontos hazánk természeti értékeinek védelme:
A Magyar Solymász Egyesület vezetősége és tagsága sajnálattal és megdöbbenéssel fogadta a hírt, hogy a Pilisben kifosztottak egy vándorsólyom fészket.
A Magyar Solymász Egyesület teljes tagsága elítéli, és a leghatározottabban elzárkózik az ilyen jellegű cselekményektől!  Hazánkban a vándorsólyom fokozottan védett természeti érték, melynek védelme minden jogkövető magyar állampolgár számára kötelező! A magyar solymász közösség felajánlja segítségét az illetékeseknek a fészekkifosztás elkövetőjének vagy elkövetőinek kiderítésében és kéri, illetve elvárja a hatóságtól, hogy sikeres felderítés esetén a törvény teljes szigorával járjon el. Ugyanakkor a Magyar Solymász Egyesület nyomatékosan visszautasít minden olyan állítást, melyben összefüggésbe próbálják hozni az MSE nevét a fent említett eseménnyel!

A Magyar Solymász Egyesület teljes tagsága jogkövető állampolgár, és mint ilyenek tudatosan dolgoznak természeti értékeink őrzésében és védelmében!
 
 
Budapest, 2018-06-07. 
     
        Prágay István
Magyar Solymász Egyesület
                elnök
 

Áprilisi hírlevél
2018
04.26


A 2018/2. hírlevél elolvasható az Egyesületi dokumentumok / Hírlevelek menüpontban
« 1 2 3 »