Vadászatok
2020
09.16

Kedves Solymásztársak!

Az első 4 tervezett vadászat:

Okt. 16-17-18 (helyszín még szervezés alatt) Hutás István 30/6422215
Okt. 30-31-1 Kaszaper, Somogyi László 70/6205660
Nov. 13-14-15 Békéscsaba, Egyed István 70/3875752
Nov. 27-28-29 SkyTrial, Ecsegfalva, Rytkó Roland 20/9199573


Üdvözlettel:
Prágay István
   MSE elnök

Hatósági ügyintézés
2020
09.14

Tisztelt Solymászok!
Szervezeti változás következtében a solymászattal kapcsolatos hatósági ügyintézést 2020. 09. 14. napjától kezdve a Pest Megyei Kormányhivatal Országos Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főosztálya fogja intézni. A már beadott, folyamatban lévő ügyekben is az ottani kollégák fognak dönteni, illetve az új kérelmeket, bejelentéseket már kérem, oda küldjék.
 
A számlaszámok nem változnak, marad a külön illeték és szolgáltatási díj számla. Az ügyintézői telefonszám változatlan marad (06 30/823-3905), de a központi telefonszámon már nem fognak tudni solymászattal kapcsolatban ügyet intézni.
Fontos változás, hogy a továbbiakban nincs lehetőség email-en keresztüli ügyintézésre, a kérelmeket postai úton vagy e-papíron (a megfelelő szervezeti egységet kiválasztva) keresztül lehet benyújtani.
 
 
Pest Megyei Kormányhivatal Országos Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főosztály elérhetősége:
 
Cím: 1016 Budapest, Mészáros u. 58/A
Postai cím: 1539 Budapest, Pf. 675.
Telefonszám: 06 30/823-3905
 
Köszönöm a közös munkát!
 
2020.09.11.
 
Üdvözlettel:
 
Godányi Eszter
természetvédelmi szakügyintéző
 
Pest Megyei Kormányhivatal
Környezetvédelmi, természetvédelmi és Bányafelügyeleti Főosztály
Természetvédelmi osztály

Közlemény
2020
08.03

2020. augusztus 1-én tartotta a Magyar Solymász Egyesület tisztújító közgyűlését, melyre a Gödöllői Királyi Kastély gyönyörű barokk színháztermében került sor. A rendkívül igényes környezetben megtartott választáson szinte egyetlen szék sem maradt üresen, köszönhetően az egyesület nagyszámban megjelent tagságának valamint az egyesületi tagság elnyerésére váró sok-sok ifjú solymásznak. A jelenlevők véleménye szerint, a Prágay István által irányított vezetőség munkájának köszönhetően ismét megbecsülés, rang és megtiszteltetés a Magyar Solymász Egyesület tagjának lenni. Az elnöki és a szakmai beszámolók, valamint az elmúlt 5 év értékelése után került sor az egyesületi vezetőség megválasztására. A jelölt állítás után, az utolsó fordulóban is állva maradt aspiránsok szakmai múltját és a solymászat iránti elhivatottságát mindenki ismerte, így senkinek nem okozott meglepetést, hogy a Prágay István vezette elnökséget újraválasztották további 5 éves időtartamra.
A közgyűlés befejezéseként a régi hagyományokat megtartva ismét megválasztották az „ÉV SOLYMÁSZA„ megtisztelő cím új birtokosát.                                   
A 2019-es évben az „ÉV SOLYMÁSZA„ a Magyar Solymász Egyesület örökös tagja, br.v. Győrffy-Villám András egyetemi docens úr.
 
Budapest.2020.augusztus.02.

Közlemény
2020
05.14

A 80 éves múlttal rendelkező Magyar Solymász Egyesület vezetősége a média csatornáin keresztül értesült arról, hogy pár nappal ezelőtt négy elkövetőt a rendőrség tetten ért, miközben védett ragadozó madár fészkéből, illegálisan fiókákat szedett ki.
A Solymász Egyesület eddig is, és ezután is elhatárolódik minden olyan tevékenységtől, mely a hatályos jogszabályokkal összeegyeztethetetlenek. Egyesületünk vezetése és tagsága a rá vonatkozó szabályokat, törvényeket magára kötelező érvényűnek tekinti, és tevékenységét ezen elvárások keretein belül végzi. Ez az életforma hazánkban komoly vizsgákhoz kötött, madarainkhoz, akár a lőfegyverekhez, tartási engedély szükséges, .
Eddig hivatalos tájékoztatást az elkövetők kilétéről nem kaptunk, így egyenlőre még nem tudhatjuk, hogy vizsgázott solymászok, illetve tagjai-e bármelyik bejegyzett, solymászattal foglalkozó szervezetnek.
Amennyiben ez a későbbiek során beigazolódik, egyesületünk vezetősége és az esetleg érintett tag, azonnal le kell vonja a megfelelő következtetést. Egyesületünk - mint eddig - a továbbiakban is szorosan együttműködik a hatóságokkal, hiszen közös érdekünk ezeknek a cselekményeknek a felderítése, megakadályozása.

Prágay István
            Elnök

« 1 2 »