2021, május
H K Sz Cs P Sz V
     0102
03040506070809
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Közgyűlés
2021
05.10

 M e g h  í v ó
 
A Magyar Solymász Egyesületnek (továbbiakban: MSE, Főv. Törvényszék 01-02-0007309 nyilvántartási szám )  a Fővárosi Törvényszék nyilvántartásában lévő elnöke, Prágay István Csaba az Egyesület  Közgyűlését  2021. május 29.- re, 9.30- órára hívja össze, melyre szeretettel meghívja és elvárja az egyesület teljes tagságát.
Helyszín:Gödöllő, Grassalkovich-kastély 5852, (Madarat és kutyát az udvarba lehet behozni!)
A rendezvény a vírushelyzetnek megfelelő szabályok betartásával lesz megtartva, a védettségi igazolást mindenki hozza magával.
Az udvaron korlátozott számban parkolási lehetőség van.
 
Napirendi pontok:
  1. Határozatképesség megállapítása, levezető elnök, jegyzőkönyvvezető és két jegyzőkönyv hitelesítő megválasztása. elfogadása
  2. Napirendi pontok és a székhelyen kívül tartandó közgyűlés elfogadása
  3. Elnöki megnyitó és beszámoló
  4. Gazdasági beszámoló
  5. Fegyelmi és Etikai Bizottság jelentése gazdasági beszámolóról
  6. Gazdasági beszámolóról történő szavazás
  7. Fősolymász jelentése
  8. Fegyelmi és Etikai Bizottság jelentése
  9. Tag-tagjelölt felvétel
 
Az MSE Alapszabály értelmében a „Közgyűlés határozatképes, ha a szavazásra jogosultak fele + 1 fő jelen van. Ha a Közgyűlés nem volt határozatképes, az emiatt ugyanazon a napon, azaz a fent megjelölt napon fél órával későbbre összehívott időpontban a Közgyűlés az eredeti napirendben szereplő kérdésekben a jelenlévők számától függetlenül határozatképes. „
Tehát a Közgyűlés határozatképtelensége esetén 30 perccel későbbre a fent megjelölt napra és helyszínre a fent kitűzött napirendi pontokban szereplő kérdésekben újra összehívom és elvárom az egyesület teljes tagságát. Ebben az esetben a Közgyűlés az eredeti napirendben szereplő kérdésekben a megjelentek számától függetlenül határozatképes.   
 
Budapest, 2021. 05. 08.
 
 
 
Tisztelettel és solymászüdvözlettel, mindenkit elvárva:
     Prágay István Csaba
            MSE elnök
 

Felhívás
2021
05.10

Felhívjuk a T. tagság figyelmét, hogy a tenyésztéssel és elidegenítéssel kapcsolatos rendelet bejelentési kötelezettségét a megadott határidőn belül tegye meg.  Akinek a  292/2008.Korm.r. 4.§(1)(3)bek. szerinti bejelentésköteles példány van a birtokában, köteles annak megszerzését, tartását, az ország területéről történő kivitelét, elidegenítését, elhullását, megsemmisülését, tartási helyének megváltoztatását, megjelölését, újrajelölését, valamint szaporulatát 30 napon belül bejelenteni. Ez a szalagos álölyvre ( Parabuteo unicinctus ), vagyis a Harrisre is vonatkozik. Ugyanúgy figyeljen mindenki arra, hogy az engedélyköteles fajok ( sólyom, héja, szirti sas ) bejelentési kötelezettségeit ( fiókák születése, elidegenítési engedélyek, átadás, átvétel ) időben teljesítse!                                                                        
Üdvözlettel,
Vezetőség

ADÓ 1 %-a
2021
05.01

  
Kérünk mindenkit, amennyiben teheti, ajánlja fel személyi jövedelemadójának
1 %-át a Magyar Solymász Egyesület munkájának támogatására!
Adóbevallásában az adó 1 % felajánlásánál tüntesse fel az MSE adószámát:

18156034-1-41


Köszönjük a felajánlásokat!

IAF hír
2021
04.07

Martin Geleynse IAF küldött beszámolója Kanadából.
Kanadában, Ontario államban jelentős előrelépés történt a solymászatra vonatkozó jogi szabályozásban.
Nagyon örülök, hogy jó hírekkel szolgálhatok az ontariói solymászat jelentős előrelépéséről. Ma John Yakabuski,  Ontario tartomány természeti erőforrásaival és erdőgazdálkodásával megbízott miniszter új szabályokat fogadott el, amelyek:
 Megszüntetik a kvóta és a külön engedély követelményét, és lehetővé teszi az összes engedéllyel rendelkező solymász számára, hogy évente 1 madarat befogjon 4 gyakori fajból. Első alkalommal korlátozott számú északi héja befogására is mód van. Ezek a fejlemények számos okból nagyon jelentősek, többek között:
Ontario Kanadában (Saskatchewan mögött) a második tartomány, amely engedélyezi a ragadozó madarak befogási engedély nélküli, solymászok általi hasznosítását.
A vadmadár befogadás feltételeit rögzítik a szabályozásban, nemcsak a napi gyakorlatban, ami sokkal biztonságosabb és stabilabb jogi keretet jelent.
Jelentősen javítja a solymászat gyakorlásának lehetőségét Ontarióban azáltal, hogy az átvonuló vörösfarkú ölyvet elérhetővé teszi minden solymász számára.
Az előrelépés mögött az tudományos meggyőződés áll, hogy a solymászat és a vadon élő állatok szabályozott használata javítja a természetvédelmet.
A vadon élő állatok befogását először Ontarioban engedélyezték 2012-ben, külön engedélyek alapján, amelyek lehetővé tették legfeljebb 25 madár befogását 4 gyakori fajból. Ez megváltoztatta a solymászatot a tartományban, de a kérelmezőknek csak a fele kaphatott engedélyt évente. Ez különösen hátrányos volt a kezdő solymászok számára. A mai döntés megszünteti ezeket a korlátozásokat, és a vadon élő ragadozók hasznosításának a szabályozásba való beépítésével valóban biztosított a solymász hagyományok jövője Kanada legnépesebb tartományában.
Nagyszerű nap ez mindannyiunk számára, és szeretném megköszönni az IAF fontos támogatását, valamint a NAFA tagjai által az Egyesült Államokból és Kanadából érkezett számos észrevételt. A nemzetközi támogatást a Minisztérium nem hagyta figyelmen kívül, ezt az ontariói solymászok külön köszönik.
Martin Geleynse IAF küldött, Kanada. Az Ontario Hawking Club korábbi elnöke

« 1 2 3 »