Pünkösd 2019
2019
03.13

Kedves Barátaim,

Ismét elérkeztünk 2019 Pünkösdi ünnepének közelébe, ami nálunk egyet jelent a magyar solymászat szellemi kulturális örökséggé nyílvánításának megünneplésével. Sőt nem csak a magyar, hanem az UNESCO örökség és a hungarikummá válásunk is ehhez kötődik, mint a solymászatunk eddigi legmagasabb elismerése, kitűntetése.
Úgy vélem, hogy a Szellemi Kulturális Örökségek országos szentendrei találkozója méltó helyszíne az ünneplésnek, a közösségekkel való barátkozásnak, a tartalmas kapcsolattartásnak, az újak megismerésének.
A rendezvény egyre nyitottabb a külföldi közösségek felé, főként a Kárpát-medencei magyarság irányába, ami szintén fontos lehet a solymászatunk beilleszkedésére ebbe a kulturális örökségeket ápoló "nagy családba".
Az sem elhanyagolandó, hogy 2021-ben vadászati világkiállítás lesz, amin a solymászat is képviselni fogja magát. Függetlenül attól, hogy más vadászati, halászati stb. közösségek hogyan készülnek erre, nekünk nagyon fontos tőlük függetlenül, hogy solymászatunk nagy hagyományaihoz méltó módon és jelen elismertségéhez mérten szerepeljen a nemzetközi rendezvényen. Erre már most készülnünk kell, hogy a rendezvény látogatói addigra megismerjék kulturális örökségünket, sportunkat, hogy minél nagyobb számban akarják meglátogatni a hazai és nemzetközi solymászatot a HUNGEXPO területén és a vidéki helyszíneken.
 
Ennek folyamata már Szentendrén elkezdődhet - még nincs késő - ha komolyan vesszük a világkiállításon való szereplésünket!
 
Tájékoztatásul, a szentendrei Skanzenben kétféle részvétellel lehet részt venni:
1.) a solymász standon való állandó kiállítói részvétellel 
2.) látogatóként.
 
Az elöbbinél vasárnap és hétfőn 8-18-ig kell ott maradni, utána lehet elhagyni a standot. A kezdéskor fel kell építeni a kiállítást a biztosított fedett fa standon, amit éjszakára zárt helyre lehet vinni. Hétfőn ismét rendezni kell reggel, mire a látogatók jönnek, majd 18 óra után leszerelni és elszállítani. 
 
A második változatnál nem kell végig ott lenni, csak ameddig jólesik. A Skanzenbe a belépés díjköteles. Az eddigi gyakorlatnak megfelelően az útiköltséget a kiállítók részére megtérítik, az útnyilvántartás szabályai szerint.
Kérem, hogy a kiállítói jelentkezéseket nekem minél előbb küldjétek el. Általában 5 fő ilyen jellegű részvételét támogatják, ami lehet megosztott is a két napra figyelemmel.
 
 
Solymász üdvözlettel:
Duhay Gábor.